Wat is
Discgolf

Disc Golf is de frisbeevariant van golf. De speler moet een bepaald traject in zo min mogelijk worpen afleggen. Het doel is de basket. Dit is een ronde metalen mand op een standaard. Boven de mand zijn loshangende kettingen aangebracht, die de schijf in de vlucht stoppen en in de mand doen belanden. Disc Golf wordt gespeeld op de course in het Stadsbos013, waar hindernissen zoals bomen omzeild moeten worden.

Verschillende schijven voor verschillende situaties

Een Disc Golf speler kan in heel verschillende situaties terecht komen, die elk een heel andere aanpak behoeven. In het ene geval moet een grote afstand worden overbrugd, in een ander geval moet met een wijde boog om een boom heen worden gegooid. Zoals de gewone golfspeler over meerdere clubs beschikt, kan de Disc Golf speler kiezen uit meerdere schijven, elk met specifieke vluchteigenschappen. Als je net begint met Disc Golf kun je ook gewoon met 1 schijf starten.

Naast diverse activiteiten vanuit de vereniging organiseert de Nederlandse Frisbee Bond(NFB) jaarlijks Disc Golf competities: de National Tour voor (ver) gevordenden en de Grow The Sport Tour voor beginners en gevorderden. Van februari tot en met november worden wedstrijden georganiseerd. (Overgenomen van de NFB)

Hieronder een aantal YouTube videos met waardvolle informatie. Mis je nog informatie óf heb je zelf een informatieve YouTube video laat het ons via de mail weten.

Een video gemaakt door Latitude 64 met daarin de belangrijkste disc golf regels. Zeer informatief voor als je disc golf nog nooit eerder hebt gespeeld.

Jomez Pro! Een begrip in de Discgolf wereld. In deze video zie je echte professionals aan het werk. Velen van ons moeten nog veel oefenen om dit niveau te kunnen bereiken.
Altijd een genot om de footage van Jomez Pro te mogen zien.

Om je disc uiteindelijk in de basket te krijgen heb je een goede putt nodig. Dit kan een groot verschil uitmaken in je totale score. Als je vanaf een grotere afstand een putt kan maken gaat je dit veel plezier opleveren! Deze video geeft een goed beeld hoe je nog beter kan gaan putten.
De forehand is toch voor de meeste beginnende disc golf spelers een moeilijke worp. Als je de worp eenmaal onder controle hebt levert het je wel veel voordelen op en kun je beter met de obstakels op de course omgaan. Hier een goede uitleg van hoe je een forehand kan gooien.
Ik ben altijd in om een nieuwe sport uit te proberen en in Duitsland was ik vaak te vinden in de parken met mijn Ultimate Frisbee. Dennis stelde voor om een keer mee te gaan en zo ben in april 2018 ook in aanraking gekomen met Discgolf. Sindsdien heb ik veel schijven gekocht en allerlei parcours in Nederland bezocht. Ik ben enthousiast over alle gebeurtenissen rondom deze sport en wil hierin een steentje bijdragen met Discgolf013.
Robin Haans – Oprichter